Mintegy 10 éve kezdtem a természetfotózással komolyabban foglalkozni. Azon belül a virág- és tájfotózás érintett meg leginkább, így jellemzően ilyen jellegű témákat keresek. De a természet felfedezése már önmagában is hatalmas örömet okoz nekem.

Mindig hangsúlyt fektetettem a témát körülölelő hangulat, atmoszféra visszaadására. Ehhez először is a természettel kell összebarárkozni, a hely szelleme csak így jelenhet meg a képen. Az eszközök kiválasztására csak ezt követően van lehetőség, a valóságot a saját látásmódomnak megfelelően, izgalmasan ábrázolni, a saját valóságommá alakítani csak így tudom. Eszkök alatt persze nem csak a technikát, hanem a kompozícióval, záridővel, mélységélességgel, fénnyel való játékot is értem.

 

Nagyon fontosnak tartom a kép gondos feldolgozását. Az utómunka során a kontraszt és tónusok beállításával igyekszem kiemelni a témát és tovább fokozni azt a hangulatot, mely a természetben megragadott.

Úgy hiszem, a képek a nagyítást követően az anyagon megjelenve teljesülnek ki, a téma a megfelelően választott papíron életre kel és kézzelfoghatóvá, valóssá teszi  a fotós által megélt pillanatot, a tetmészetben szerzett benyomásaimat.